Νέο
Εκδρομή στα Χωριά Ζήρειας - Καλάβρυτα

Εκδρομή στα Χωριά Ζήρειας - Καλάβρυτα

Share this

aka

Νέο προϊόν

Αναχώρηση : 26/10

185,00 €

ΧΩΡΙΑ ΖΗΡΕΙΑΣ - ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ - ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

ΜΕΡΑ 1  ΑΘΗΝΑ - ΧΩΡΙΑ ΖΗΡΕΙΑΣ - ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ
Πρωινή αναχώρηση για τα χωριά Ζήρειας. Άφιξη στον υδροβιότοπο της Λίμνης Στυμφαλίας, όπου θα επισκεφθούμε το Μουσείο Περιβάλλοντος και θα ενημερωθούμε για τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής (εφόσον είναι ανοιχτό). Συνεχίζουμε για τη μαγευτική τεχνητή Λίμνη Δόξα, με το πολυφωτογραφημένο εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου και τα καταστήματα με τα τοπικά προϊόντα, όπως φασόλια, φακές, φάβα κ.ά. Ακολουθεί επίσκεψη στη Μονή του Αγίου Γεωργίου Φενεού με το κρυφό σχολειό, με σημαντικό ρόλο στην επανάσταση του 1821, σε ένα μοναδικής ομορφιάς τοπίο σε υψόμετρο 1500μ. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο μεγαλύτερο χωριό της περιοχής, την Γκούρα, με την ονειρική πλατεία και τα επιβλητικά αρχοντικά. Χρόνος για καφέ και αναχώρηση για την Καστανιά, χτισμένη μέσα στα έλατα, σε υψόμετρο 920μ. για το μεσημεριανό μας γεύμα. Άφιξη στο ξενοδοχείο EVITA BLUE 4* στο Ξυλόκαστρο. Δείπνο.

ΜΕΡΑ 2  ΣΠΗΛΑΙΟ ΛΙΜΝΩΝ - ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ
Πρωινό και αναχώρηση για το Μέγα Σπήλαιο, ιστορικό μοναστήρι των Καλαβρύτων και ένα από τα σπουδαιότερα προσκυνήματα της Ορθοδοξίας στην Ελλάδα, απόλυτα εναρμονισμένο με το άγριο τοπίο της περιοχής. Στη συνέχεια άφιξη στα Καλάβρυτα και μετάβαση στο χωριό Καστριά, όπου θα επισκεφθούμε το εντυπωσιακό Σπήλαιο Λιμνών. Θα ανακαλύψουμε τις μυστηριώδεις στοές με τους παράξενους σταλακτικούς σχηματισμούς του, καθώς και τις αλλεπάλληλες κλιμακωτές λίμνες που εκτείνονται σε τρεις ολόκληρους ορόφους στο εσωτερικό του, ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο. Τελευταίος σταθμός μας  η πόλη των Καλαβρύτων, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα και αγορές στα παραδοσιακά καταστήματα. Όσοι επιθυμούν μπορούν να επισκεφθούν το Μουσείο Ολοκαυτώματος, ένα από τα πλέον ιστορικά μνημεία των Καλαβρύτων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

ΜΕΡΑ 3  ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗ (ΖΑΧΟΛΗ) - ΑΘΗΝΑ
Πρωινό και ελεύθερος χρόνος για περίπατο στην όμορφη παραλία του Ξυλοκάστρου.  Αργότερα θα αναχωρήσουμε για την Ευρωστίνη (Ζάχολη), ένα μαγικό χωριό χτισμένο σε υψόμετρο 700μ. όπου θα θαυμάσουμε τη θέα προς τον Κορινθιακό, τη φύση και το Ρέμα των Μύλων, μια φυσική ρεματιά με μικρές λίμνες με πέστροφες, καταρράκτες και ξύλινα γεφυράκια. Στην είσοδο του χωριού δεσπόζει ο μεγαλοπρεπής Ναός του Αγίου Γεωργίου, σημαντικό αξιοθέατο του οικισμού. Χτίστηκε το 1811 και εντυπωσιάζει με τους δεκαεπτά τρούλους του και τις παραδοσιακές βρύσες. Ελεύθερος χρόνος για περίπατο, γεύμα και αγορές παραδοσιακών προϊόντων. Πορεία επιστροφής για Αθήνα.
Αναχώρηση2 κλινο1 κλινοΠαιδί
26/10185255105

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Μεταφορές, περιηγήσεις όπου αναφέρονται με πολυτελές πούλμαν
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο Evita Blue 4*, στο Ξυλόκαστρο
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Αρχηγός/συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική με κάλυψη Covid-19 έως 75 ετών

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
  • Τα γεύματα εκτός ξενοδοχείου.
  • Η είσοδος στους επισκέψιμους χώρους.
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.
  • Το τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ